Make Believe

Posts tagged “High Dynamic Range Imaging

HDR goes again..(The Granny Attic)

Nak update blog..tak tau nak tulis ape..tetiber teringat pla design HDR yang aku dah wat..so aku akan post kan gambar tu utk tatapan umum dan share kat sume orang..macam biasa aku xde kamera yang canggih dan hebat macam kengkawan aku yg lain..so aku pun menggunakan dan memanipulasikan gambar yang diambil oleh seseorang yg amat ku kenali untuk dijadikan bahan ujikaji aku..

Dengan menggunakan Nikon D80 dan dengan kemahiran yang dia ada..maka wujudnya gambar yang bakal ku uploadkan ini..gambar Trip to Gunung Tahan..dah takde modal gambar baru dah aku..kene beli kamera DSLR dulu baru leh amik gambar2 chanteq..dan aku nak kongsikan sedikit tutorial berkenaan ngan HDR yang aku wat ni..seperti yang tertera di atas (pada tajuknya), The Granny Attic merupakan cara yang amat aku suka untuk memanipulasikan gambar ini..