Make Believe

HDR again..

Kete aku|Belakang Perpustakaan|Pusat Islam (Before HDR)

Hari tu saje je amik gambar kat pejabat..pas angkat-angkat barang Pusat Islam aku amik gambar..so aku gunakanlah henpon HTC HD7..pastu aku pown amik gambar tu dan edit dan jadikan image tu dalam bentuk HDR..hasilnya agak menarik pada aku dan beberapa kawan2 yang lain..orang lain tak tau la macam mana..Haaaa kalau nak tau cam mano perbezaan HDR ngan original Image..moh kite tgok ni..gambar sebelah atas merupakan gambar original..dan gambar kat bawah pula adalah gambar after effect..HDR..so kalau sesape yang berminat nag belajar wat gambar HDR image..leh la subscribe blog aku ni dan kalau ada permintaan aku akan uploadkan cara-cara nak wat HDR..HDR skg x compilcated macam dolu-dolu..skg mudah jew..xpayah nak cantum software banyak2..skg ngan menggunakan Photoshop dan plug-in tertentu..anda sudah leh wat HDR image..

Kete aku|Belakang Perpustakaan|Pusat Islam (HDR Image)

Ni lagi 1 gambar aku dah wat HDR..gambar ni gambar kawan en Yazid bin Yahya aka Yazidy Evangelien katenyer..dia ni kalau bab bergambar memang No. 1..tu yang macam over sangatzz jew tu..padahal yang birthdaynyerr orang lain..dahla over amik gambar..kuat makan pla tu..hahahaha..tambah-tambah makan Nasi Ayam Gemas..perghhhh..

Yazidy Evangelien sebelum dan selepas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s