Make Believe

Finally!!!got HTC HD7 (Windows Phone 7)

Akhirnya aku berjaya memiliki hanphone ini..walaupun pada mulanya ku nak sangat beli Iphone 4..aku sebenarnya anti-iphone atas sebab-sebab tertentu..tapi kemudiannya mahu memilikinya juga atas sebab-sebab tertentu..Jika dibandingkan dengan Windows Phone 7 dengan Iphone 4 amat jauh bezanya..kerana Iphone lebih “senior” dari Windows Phone 7 (khususnya merujuk kepada OS)

Memiliki WP7 bukannya mudah..al-maklumlah harganya yang hagak2 “murah” giteww..nasib baik rezeki lebih bulan Februari hari tu..tu yang terus beli tu..Thanks to Yazid Yahya sebab temankan haku beli henpon yang hagak “murah” ni..habis duit poket aku..Aku cerita sikit sal WP7 dan sedikit perbandingannya dengan Iphone 4.

Secara amnya, WP7 merupakan handphone yang menggunakan Windows Phone 7 sebagai Operating Systemnya untuk berfungsi. Dengan kelebihan 1 GHz Scorpion processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm QSD8250 Snapdragon chipset  sebagai CPU/ processorsnya dan skrin 4.3 inci menyebabkan ianya begitu menarik perhatian aku..kalau nak tahu dengan lebih lanjut sila ke laman web ini: Windows Phone 7|HTC HD 7

Iphone 4?mmm..harganya lebih kurang ngan harga WP7..hagak “murah” jugak..aku xberape minat henpon ni tapi kalau ipad aku minatlah..skrin 3.5 inci dan homescreen agak xberape best bagi pandangan aku..dan pakej yang ditawarkan oleh DiGi serta Maxis kurang menarik berbanding pakej WP7..nak info lebih?klik link ini: Iphone 4

Advertisements

2 responses

  1. bila tah ko nak belikan aku iPhone.. haha!!

    April 5, 2011 at 1:34 pm

  2. yoursymbian

    dah ko yang xnak..org nak belikan henpon ko tu ngan harga yang mahal supaya ko leh beli iphone pun ko xnak..

    April 5, 2011 at 1:42 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s